Tehnologia asistivă înseamnă orice produs, instrument, echipament sau sistem tehnic fabricat pentru prevenirea, compensarea, limitarea sau neutralizarea unei deficiențe sau dizabilități.

Lista echipamentelor asistive ce pot fi închiriate de SENIOR DELTA GRUP SRL este detaliată după cum urmează:

Nr. crtDenumire echipamentDescriere
01Baston Dispozitive de mobilitate ajustabile/neajustabile, cu mâner.
02Trepied Dispozitiv care oferă suport pe timpul deplasării, cu un singur ax care se ramifică în trei sau în patru picioare, fiecare dintre acestea dotat cu un vârf care previne alunecarea (inel).
03Cârje de antebrațDispozitive reglabile pe înălțime, care oferă sprijin în timpul deplasării, cu suport semi-circular la nivelul cotului, mâner orizontal, un singur ax și un vârf.
04Cadre de mers cu roți Cadru care contribuie la menținerea stabilității și echilibrului utilizatorului, pentru menținerea poziției ortostatice sau a poziției în timpul deplasării, având fie patru vârfuri (inele), fie două vârfuri și două rotițe.
05Cadre metalice fixeCadru care contribuie la menținerea stabilității și echilibrului utilizatorului, pentru menținerea poziției ortostatice sau a poziției în timpul deplasării, având fie patru vârfuri (inele), fie două vârfuri și două rotițe.
06Saltea cu celule tubulare si compresor pentru reducerea presiunii (= saltea anti-escare)Dispozitiv pentru prevenirea apariției escarelor prin distribuirea presiunii în zonele unde există protruzii osoase.
07Scaune rulante cu antrenare manuală model 1Dispozitive destinate antrenării de către utilizator, prin acțiunea asupra inelelor de antrenare sau a roților. Poate fi utilizat în interior/exterior și pe diverse tipuri de teren.
08Scaune rulante cu antrenare manuală – antrenare de către însoțitor, model 2Preponderent pentru utilizarea în interior și utilizare limitată în exterior, fiind puse în mișcare de către însoțitor.
09Scaun rulant cu rotile, cu spătar reglabil și vas WCDispozitiv ce încorporează mai multe funcții destinate persoanelor cu mobilitate scăzută sau celor imobilizate.
10Centură pentru scaun rulant Dispozitiv ce asigură siguranța persoanei aflată în scaunul rulant, în timpul deplasării, împiedicând căderea acesteia.
11Vesta pentru scaun rulantDispozitiv ce asigură siguranța persoanei aflată în scaunul rulant, în timpul deplasării, împiedicând căderea acesteia.
12Scaune pentru dușScaune/taburete impermeabile, dotate sau nu cu roți, pentru poziția așezat în cabina de duș. Pot include cotiere, opțiunea de ajustare a înălțimii picioarele sau corporală a unghiului de înclinare a suprafeței.
13Scaune pentru cadăDispozitiv din structură rezistentă, cu șezut cu suprafață antialunecare, care asigură comoditate pentru efectuarea dușului în cadă.
14Înălțătoare vas toaletăÎnălțătoare pentru vasul de toaletă, care pot fi îndepărtate cu ușurință de pe suprafața vasului de toaletă.
15Scaune cu toaletăScaune, dotate sau nu cu rotițe, având inclus un recipient colector, folosite ca toaletă într-un spațiu aflat în afara băii.
16Scaun multifuncțional pentru toaletă sau dușDispozitiv ce poate fi folosit, în funcție de nevoi, fie ca scaun de toaletă fie ca scaun pentru duș.
17Elevator pentru urcat sau coborât scăriDispozitiv destinat persoanelor ce se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, pentru a urca și/sau coborî la etajul unei clădiri care nu este dotată cu lift.
Persoana stă pe fotoliul rulant care este blocat pe corpul elevatorului, acesta fiind manevrat de un susținător.
Elevatorul de transport pe scări este un dispozitiv puternic, care poate deplasa un pacient și scaunul cu rotile având greutatea totală maximă de 130 kg, fiind acționat de un motor electric alimentat de la un acumulator aflat in interiorul său.
18Dispozitiv (lift) de ridicare/coborâre persoaneDispozitiv electric cu telecomandă și încărcător, utilizat pentru ridicarea/mutarea persoanelor imobilizate la pat.
19Rampă Dispozitiv mobil ce asigură deplasarea scaunelor rulante pe suprafețe cu înălțime inegală.
20Lampa bactericidăDispozitiv pentru dezinfecția spațiilor, cu eficiență ridicată de distrugere a bacteriilor și virușilor.
21Stativ Dispozitiv pentru asigurarea suportului necesar efectuării unor acte medicale.
22Masă pat reglabilăDispozitiv pentru asigurarea alimentației și hidratării la pat.

Închirierea echipamentelor asistive se realizează în limita numărului disponibil în cadrul unității.