Informari

DE LA LUME ADUNATE ȘI-NAPOI LA LUME DATE

By 15 septembrie 2022ianuarie 9th, 2023No Comments

Dacă ai ajuns la o vârsta mai înaintată și te întrebi ce să faci pentru a avea o viață mai frumoasă, noi îți recomandăm să parcurgi sfaturile de mai jos, culese de la specialiști sau protagoniști cu experiență.
Așadar:

FACEȚI MIȘCARE ÎN FIECARE ZI.
Când zicem mișcare ne referim, ca regulă, la exerciții fizice ușoare făcute în intimitatea căminului sau la plimbări moderate prin parcuri sau zone ozonate. Ele pot deveni parte dintr-un program propriu, zilnic, cu efecte dovedite în creșterea, pe termen scurt, a stării de bine fizice și mentale și, cu creșterea, pe termen mediu și lung, a speranței de viață. Recomandarea medicilor este de 150 minute/săptămână mișcare într-un ritm moderat.

CONTINUAȚI SĂ AVEȚI VIAȚĂ SOCIALĂ.
Atunci când îmbătrănim, în mod imediat și evident ni se degradează trupul fizic și, logic nu prea avem ce să facem, pentru că așa este cursul naturii. În schimb, sufletul ne rămâne tot tânăr și neliniștit, dornic de socializare, pentru că oamenii sunt ca specie, ființe sociale. Ca urmare, nu vă izolați. Căutați ofertele cinematografelor, a muzeelor, restaurantelor, căutați evenimentele comunității, reuniți-vă cu vechiul grup de prieteni sau construiți un nou grup de prieteni și socializați, propuneți activități. Cu cât mai mult cu atât mai bine.

EXERSAȚI-VĂ MINTEA.
Creierul reprezintă o parte importantă a corpului uman, ce adoră oxigenul și cunoașterea de calitate, iar mintea este o funcție importantă a creierului ce ne menține conectați la realitate. Pe cale de consecință, dacă vă doriți un creier și o minte sănătoasă, prieteni fidel până la eternitate, aveți obligația să-i mențineți în formă. Încercați așadar să vă faceți o obișnuință din a vă antrena creierul și mintea în proiecte creative, situații noi, exerciții de memorie. În mod sigur nu o să vă dezamăgească.

ALEGEȚI SĂ FACEȚI VOLUNTARIAT
Există numeroase situații ce solicită ajutor pentru realizarea unor activități din cadrul unor organizații sau instituții nonprofit. În lipsa resurselor financiare, ajutorul voluntar oferit de seniori cu competențe și experiență în domeniu este binevenit, fiind totodată pentru aceștia un mijloc de socializare și de depășire a singurătății. Este o situație clasică câștigător – câștigător pentru ambele părți implicate, voluntariatul fiind o modalitate excelentă de a valorifica tot bagajul de cunoștințe și experiențe dobândite de-a lungul vieții de o persoană.

FIȚI DE AJUTOR CUNOȘTINȚELOR
Dacă puteți și vi se cere ajutor nu ezitați să-l acordați. Implicarea în activități de ajutorare a celor din jur, vecini, familie sau simpli apropiați, contribuie la o stare de spirit pozitivă și vă menține conectați la viața socială.